Rommelmarkt

 

Ieder voorjaar organiseert stichting jeugdwerk "De Molshoop" een grote vlooienmarkt met loterij. Dit doet onze stichting om door het jaar heen de andere evenementen te kunnen bekostigen. Inmiddels behoort ook deze activiteit tot de tradities.

Op de vrijdagavond vooraf aan het evenement wordt door vele tientallen vrijwilligers van het Hedelse jeugdwerk ieder adres in Hedel bezocht met de vraag of men nog goed bruikbare spullen heeft die verkocht kunnen worden tijdens de vlooienmarkt. Reeds vele inwoners houden door het jaar heen hun spullen speciaal apart voor "De Molshoop".

 

Op vrijdagavond 5 april 2019 trekt men door het dorp om uw nog goed bruikbare spullen op te halen. We kunnen helaas geen matrassen, grote meubelen (bankstellen e.d.); computers, koelkasten en vloerbedekking meenemen.

Tijdens de markt vindt er ook een grote verloting plaats waarbij vele prijzen - gratis beschikbaar gesteld door de Hedelse middenstand en bedrijven - weggegeven worden.

De toegang tot de markt, welke op 6 april 2019 gehouden zal worden, is gratis en vindt plaats in het Gelre's End. De middag duurt van 13.00 uur tot 15.30 uur.

 

De opbrengst van de verkoop is een belangrijke pijler voor de vele activiteiten van het jeugdwerk in Hedel zoals de 51e kindervakantieweek die dit jaar gehouden gaat worden van 12 t/m 16 augustus 2019!

 

Bij voorbaat hartelijk dank.

 

TOT ZIENS OP DE VLOOIENMARKT !

Verslag 2017:

Vlooienmarkt De Molshoop Hedel zeer succesvol verlopen !

 

De vlooienmarkt die stichting jeugdwerk “De Molshoop” afgelopen zaterdag 8 april gehouden heeft is zeer succesvol verlopen. Op de vrijdagavond waren maar liefst 60 vrijwilligers voor de stichting actief om de spullen huis aan huis op te halen. Dat verliep probleemloos en voordat het donker was, was alles binnen. Ook op de zaterdagmiddag liepen er zo’n 50 vrijwilligers rond om te proberen alle spullen aan de mens te brengen. De Molshoop spreekt dan ook langs deze weg haar dank uit voor alle vrijwilligers die deze dagen geholpen hebben !


De honderden bezoekers wisten niet hoe snel ze binnen moesten komen om een keuze te maken uit de aangeboden goederen. Er was voldoende afwisseling in het aanbod, dat uiteenliep van CD’s, LP’s, potten, pannen, curiosa, meubels, serviesgoed, glaswerk, speelgoed, schoenen, TV’s, stereo-apparatuur etc.

 

De opbrengst van de markt die van 13.00 uur tot 15.30 uur duurde, kwam uit op een mooie opbrengst van ruim € 4.000,00 ! Dit geld wordt weer gebruikt voor het organiseren van de overige activiteiten van de stichting, waaronder het Paaseizoeken (2 e Paasdag) de Kindervakantieweek (21 t/m 25 augustus) en de clubmiddagen (iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur).

 

Ook de lootjes voor de loterij vonden gretig aftrek. De vele prijzen –voornamelijk beschikbaar gesteld door de Hedelse middenstand- vielen bijzonder goed in de smaak. Per ronde waren er maar liefst 30 prijzen te winnen, dus had men een gerede kans om met iets leuks en bruikbaars huiswaarts te keren. Al met al kijkt de organisatie wederom terug op een zeer geslaagd evenement.

 

Ook bij de Raboclubkascampagne was er wederom goed nieuws te melden. Voor het 4 e jaar op rij eindigde De Molshoop bij de top 10 ! Men mocht een cheque van ruim € 680,00 in ontvangst nemen.

 

Langs deze weg wil het bestuur van stichting jeugdwerk De Molshoop Hedel al diegenen bedanken voor hun stem en vertrouwen ter ondersteuning van de vele activiteiten die De Molshoop organiseert voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar uit Hedel en omliggende plaatsen.